Blog

Léčivost potravin

Nejíme proto abychom žili, ale jídlem se můžeme i dokonce vyléčit. Stačí se jen přiučit i pár nových vychytávek a změnit pár stravovacích návyků a uvidíte, že se budete cítit čipem dál lépe. Ocení to Vaše tělo, oceníte to i Vy. Nejen, že začnete hubnout, ale budete se i lépe cítit. Nezdravé jídlo nás totiž zatěžuje a jsme unavení až otrávení. Několik praktických tipů Vám teď poradíme.
Česnek je známé přírodní antibiotikum a proto je vhodné například před nandáním jídla do misky – nejlépe saláty, vytřete mísu stroužkem česneku. Pokud do zeleninových salátů dáváte zakysanou smetanu nebo kyselé mléko, nepřidávejte už ani ocet a citrónovou šťávu ani pepř, přidejte jen špetku soli nejlépe himalájské, koření, bylinky a nejlepší je nasekat čerstvé bylinky – pažitku, Petržela či rozmarýn.
Nebojte se experimentovat. Do zakysané smetany s bylinkami je nejvhodnější na drobno nakrájená nebo nastrouhaná okurka.Výborně bude chutnat pokud ji posypeme pšeničnými vločkami a rozemletými lískovými oříšky nebo vlašskými ořechy. Tento salátek také můžete naředit trochou mléka, přidat špetku česneku, pak nechte vychladit a můžete ji podávat jako studenou polévku zvanou Tartar. Což je především tradiční balkánský pokrm.