Červen 2022

LÉČIVÉ ÚČINKY BRAMBOR

Brambory všichni považujeme jako klasickou nejčastější přílohu k jídlu. Málokdo si ale ani neuvědomuje, že brambory jsou velmi zdravé suroviny plné léčivých vitamínů. Nejvíce prospěšné vitamíny v bramborách jsou vitamíny skupiny B a v ranných bramborách je velké množství vitamínu C. Častou konzumací brambor můžeme předejít chřipkám či virózám, to už ví málokdo.
Brambory dále obsahují řadu minerálních látek. Bohaté jsou na draslík, hořčík, vápník, fosfor, zinek, měst, sodík, chrom atd.
Nejvíce prospěšné je konzumovat brambory v těhotenství, obsahují totiž kyselinu listovou, která hraje nejdůležitější roli při vývoji a růstu plodu. Brambory jsou tedy prospěšné z několika hledisek, navíc jsou mnohem lépe stravitelné v období dietního režimu. Místo těstovin či rýže, volte raději brambory. Budete štíhlejší i zdravější.