Blog,  Říjen 2022

GOJI

GOJI odborně nazývaná KUSTOVNICE ČÍNSKÁ je doslova ELIXÍREM MLÁDÍ je to ovoce nesmrtelnosti.Jsou to plody keříku asi 150cm vysokého,jsou to bobule červené barvy a chutná asi jako smíchané brusinky, třešně a šípky. Konzumují se sušené k přímé spotřebě asi jako rozinky nebo je můžeme přidávat do ovesných kaší, jogurtů, rýže či moučníků.
Pokud nemáte rádi sušené plody, tak zalijte cca 3 čajové lžičky GOJI horkou vodou, nechte odstát pár minut a poté pijte teplý či studený čaj. Můžete si do nápoje přidat i další plody ovoce a přiosladit i medem. Z GOJI se vyrábějí elixíry zdraví a dlouhověkosti dodnes.
GOJI léčivé účinky odhalili již v dávných dobách tibetští mnichové. Plody GOJI obsahují velké množství základních a stopových minerálů, nenasytné mastné kyseliny a aminokyseliny,polysacharidy a monosacharidy a celou řadu vitamínů.
Kustovnice čínská byla ve starověké Číně dokonce vzácným drahým platidlem. GOJI neboli Kustovnici se říká červený diamant.